Οι συχνές προσφορές κούρασαν το Cyber Monday

Οι συχνές προσφορές κούρασαν το Cyber Monday

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι συχνές προσφορές από τις αμερικανικές εταιρείες online πωλήσεων λιανικής βρίσκονται πίσω από τον απογοητευτικό τζίρο της Cyber Monday, της λεγόμενης Δευτέρας του κυβερνοχώρου. Η πρώτη Δευτέρα μετά την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου, οπότε γιορτάζεται στις ΗΠΑ η Ημέρα των Ευχαριστιών, είναι η ημέρα που παραδοσιακά προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις τους οι εταιρείες του κλάδου των online πωλήσεων και συνήθως σημειώνεται μεγάλη αύξηση των παραγγελιών τους. Φέτος, όμως, ενώ οι προβλέψεις μιλούσαν για αύξηση παραγγελιών κατά 13% με 15%, η αύξηση δεν ξεπέρασε το 8%.

Είχαν προηγηθεί οι εκτεταμένες προσφορές από πολλές εταιρείες του κλάδου λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου καθώς και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στοιχεία της IBM Digital Analytics Benchmark φέρουν τις πωλήσεις της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου να σημειώνουν αύξηση κατά 32% των παραγγελιών online και της περασμένης Παρασκευής να σημειώνουν αύξηση 26%. Σημειωτέον ότι η Παρασκευή μετά την τελευταία Πέμπτη του Νοεμβρίου παραδοσιακά στις ΗΠΑ είναι η ημέρα που αρχίζει η καταναλωτική επέλαση της περιόδου των Χριστουγέννων.

Αναλυτές  της  αγοράς  επισημαίνουν  πως  εξανεμίζεται η παραδοσιακή σημασία ορισμένων ημερών που έχουν καθοριστεί  ως  ημέρες  αγορών.  Την  υπονομεύουν εταιρείες όπως οι Wal-Mart, Target και Best Buy, που προκειμένου να  ανταγωνιστούν  η  μία  την  άλλη και ιδίως την Amazon, προσφέρουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της  περιόδου  χωρίς  να περιμένουν τη Δευτέρα μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών. Αποδεικνύεται, άλλωστε, πως οι πρόωρες αυτές ευκαιρίες έπληξαν και τις πωλήσεις των  καταστημάτων  που  το  Σαββατοκύριακο  υποχώρησαν κατά 11%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή