Ανοδος στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων από ΕΚΤ

Ανοδος στην Ευρώπη εν αναμονή αποφάσεων από ΕΚΤ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν πως στη σημερινή της συνεδρίαση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τα μέτρα στήριξης της οικονομίας. Στο ίδιο θετικό κλίμα κυμαίνονταν πριν από το κλείσιμο και οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Το ευρώ κατρακύλησε σε χαμηλό διετίας ως προς το δολάριο, έως και το 1,2306 δολ., λόγω των ευνοϊκών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία εν αντιθέσει με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,6% στις 349,34 μονάδες, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Ιουνίου. Μεταξύ των 18 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, οι αγορές της Αθήνας και της Μαδρίτης εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε απώλειες 0,4% λόγω εκτιμήσεων στον προϋπολογισμό για αύξηση του δανεισμού της Βρετανίας. Στο Παρίσι o CAC 40 έκλεισε με +0,08% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με +0,38%. Στην αγορά εμπορευμάτων, χθες, η τιμή του αργού Νέας Υόρκης ενισχύθηκε δεύτερη φορά στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις. Η άνοδος του πετρελαίου αναζωογονεί το ενδιαφέρον για τον χρυσό, του οποίου η τιμή χθες ενισχύθηκε 0,7%,§ στα 1.208,20 δολάρια η ουγγιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή