Φυσικό αέριο: Σε εφαρμογή νέο ενεργειακό σχέδιο της Ρωσίας

Φυσικό αέριο: Σε εφαρμογή νέο ενεργειακό σχέδιο της Ρωσίας

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσική δημόσια επιχείρηση φυσικού αερίου Gazprom, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει μια θυγατρική εταιρεία για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου προς την Τουρκία, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το νέο ρωσικό σχέδιο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία.

«Η εταιρεία θα έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη… και θα ονομάζεται Gazprom Russkaya », δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Σεργκέι Κουπριάνοφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η Μόσχα εγκαταλείπει το έργο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream. Στη θέση του σχεδιάζει την κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Τουρκία και τη δημιουργία ενός κόμβου στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μέσω του οποίου θα προμηθεύεται το ρωσικό φυσικό αέριο η Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή