«Κόπηκαν» στα stress tests οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας

«Κόπηκαν» στα stress tests οι 4 μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετάδοση των προβλημάτων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Αυστραλία προδίδουν τα αποτελέσματα των τεστ κοπώσεως που διεξήγαγε η κυβέρνηση της χώρας καθώς προκύπτει πως οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας χρειάζονται κεφαλαιακή ενίσχυση συνολικού ύψους 25 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τον πρώτο έλεγχο της κυβέρνησης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας από το 1997, τα πορίσματα του οποίου παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζο Χόκεϊ.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας διατηρούν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (κεφάλαια πρώτης διαβάθμισης) Tier 1 από 10% ώς 11,6%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στις θεωρούμενες ασφαλείς τράπεζες ανά τον κόσμο φθάνει τουλάχιστον στο 12,2%. Ετσι η αρμόδια αρχή καλεί τις συστημικές τράπεζες της Αυστραλίας να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια ώστε να μπορούν να αντέξουν ζημίες δεδομένου ότι έχουν μεγάλη εξάρτηση για τη χρηματοδότησή τους από ξένους επενδυτές. Οι εν λόγω τέσσερις τράπεζες έχουν αυξήσει τα κεφάλαιά τους κατά 34,6 δισ. δολάρια Αυστραλίας σε διάστημα τεσσάρων ετών από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους καθώς σημείωναν κερδοφορία ρεκόρ επί πέντε συναπτά έτη. Επιπλέον άντλησαν 17,7 δισ. δολάρια Αυστραλίας από πωλήσεις μετοχών τη διετία 2008-2009.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή