Οι τρεις άμεσες απειλές για τις επιχειρήσεις

Οι τρεις άμεσες απειλές για τις επιχειρήσεις

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης στην Κίνα, ο διαφαινόμενος αποπληθωρισμός στην Ευρωζώνη και η μειωμένη καταναλωτική ζήτηση είναι οι τρεις παράγοντες που απειλούν τις επιχειρήσεις σύμφωνα με τους γενικούς οικονομικούς διευθυντές ασιατικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Οπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγε το αμερικανικό δίκτυο CNBC μεταξύ 51 οικονομικών διευθυντών σε Ευρώπη και Ασία, που αποτελούν το Διεθνές Συμβούλιο Οικονομικών Διευθυντών του CNBC, η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα είναι κατά κύριο λόγο ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις τους.

Αυτόν ανέφεραν ως πρώτο λόγο οι οικονομικοί διευθυντές επιχειρήσεων στην Ασία και ως τρίτο οι Ευρωπαίοι ομόλογοί τους. Οι απαντήσεις τους καταδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η Κίνα για την εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η χώρα εγκαταλείπει τον παραδοσιακό της ρόλο ως εργαστηρίου μεταποίησης του κόσμου και στρέφεται σ’ ένα οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται στην κατανάλωση. Σε ό,τι αφορά τους Ευρωπαίους οικονομικούς διευθυντές, δεν εκπλήττει ότι για τους περισσότερους ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις επιχειρήσεις τους είναι αυτός του αποπληθωρισμού. Τόσο οι Ασιάτες όσο και οι Ευρωπαίοι εκτός από την αποδυνάμωση της καταναλωτικής ζήτησης ανέφεραν τις εξελίξεις στις αναδυόμενες οικονομίες και την εντεινόμενη κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή