Τρίτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στην Ευρώπη

Τρίτη κατά σειρά ημέρα πτώσης στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υποχώρηση για τρίτη συναπτή συνεδρίαση έκλεισαν και χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς η πτώση του πετρελαίου στα χαμηλά πενταετίας και η δυσοίωνη πρόβλεψη του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης συμπαρέσυρε τις μετοχές μεγάλων πετρελαϊκών και των εταιρειών υπηρεσιών πετρελαίων όπως η Royal Dutch Shell και η Fugro. Παράλληλα, το γενικότερα αρνητικό κλίμα στις αγορές έπεισε τους επενδυτές να αποφύγουν τις επισφαλείς τοποθετήσεις και να στραφούν σε ασφαλή καταφύγια όπως το ιαπωνικό νόμισμα. Ετσι η μετοχή της Shell υποχωρούσε κατά 1,7% ενώ την ίδια στιγμή της Fugro έκανε πραγματική βουτιά 12% και των ομολόγων των Saipem και Afren σημείωναν πτώση κατά 5,9% και 7% αντιστοίχως. Ο δείκτης του κλάδου των ενεργειακών, στον οποίο ανήκουν οι ΒΡ, Total και Eni, έχει καταγράψει πτώση 27% από τον Ιούνιο.

Ετσι με εξαίρεση τον δείκτη Xetra DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με οριακή άνοδο 0,06%, έκλεισαν με απώλειες όλες οι ευρωπαϊκές: με πτώση 0,45% ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, 0,84% ο CAC 40 της Γαλλίας και 0,89% ο FTSE MIB του Μιλάνο. Με απώλειες κατά 0,49% και 0,43% αντιστοίχως έκλεισαν, άλλωστε, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSE Eurotop 100 και FTSEurofirst 300.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή