Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένες απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι προσδοκίες για πιο δυναμική παρέμβαση από την ΕΚΤ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρωζώνη και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ στο υψηλό οκταμήνου εξισορρόπησαν χθες το επενδυτικό κλίμα στην Ευρώπη μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων λόγω της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας για την πορεία των «18» με επίκεντρο την Ελλάδα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διολίσθησε κατά μόνον 0,1% αφού προηγήθηκαν διακυμάνσεις με άνοδο 0,8% και πτώση 0,3%. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 υποχώρησε οριακά (-0,05%) και ο γερμανικός δείκτης Dax ενισχύθηκε κατά 0,64%.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, φθάνοντας το ρεκόρ του 0,65%, ενώ αυτές των αντίστοιχων ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας κυμάνθηκαν στο 2% και 1,84%, αντίστοιχα. Σενάρια για την υιοθέτηση μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης αποδυνάμωσαν το ευρώ στα 1,2389 δολάρια. Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν άνοδο άνω του 1% λίγο πριν από το κλείσιμο, όχι μόνο λόγω της αύξησης των λιανικών πωλήσεων αλλά και της υποχώρησης των αιτήσεων για τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας κατά 3.000, στις 294.000 την περασμένη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή