Οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού καθρέφτης της κουλτούρας στις τράπεζες

Οι δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού καθρέφτης της κουλτούρας στις τράπεζες

4' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers που «γονάτισε» το τραπεζικό σύστημα και ανάγκασε μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη να στραφούν για βοήθεια προς τις κυβερνήσεις τους και αφού οι τράπεζες προέταξαν κάθε προσπάθειά τους για να αποκαταστήσουν πρώτα τα κεφάλαιά τους, σήμερα, ο τραπεζικός τομέας μεταθέτει και κατευθύνει την προσοχή του στην κουλτούρα των ανθρώπων του.

Στην προσέλκυση ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες που να εγγυώνται τη δημιουργία κουλτούρας που θα προσδιορίσει το άμεσο μέλλον του τομέα και θα τον απαλλάξει από τη δυσπιστία που εξακολουθεί να τον πλήττει.

Μέσα από σημαντικά κοινωνικά και φιλανθρωπικά έργα και με παρεμβάσεις στις αμοιβές στελεχών τους, οι τράπεζες έχουν ήδη επιτύχει και βελτίωσαν την εικόνα τους, τόσο απέναντι στους θεσμικούς επενδυτές τους, όσο και απέναντι στους εργαζομένους τους και στο μεγάλο κοινό. Ωστόσο, επειδή έχουν πλέον αντιληφθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος της κουλτούρας των τραπεζών το επωμίζεται το ανθρώπινο δυναμικό, προσβλέπουν ιδιαιτέρως στους νέους πτυχιούχους που θα διαμορφώσουν τους αυριανούς κανόνες και τα ήθη των οργανισμών τους.

Ερωτήματα

Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα που οι υπεύθυνοι των οικονομικών αυτών ιδρυμάτων οφείλουν να θέσουν στους εαυτούς τους και είναι τα εξής: Εξακολουθεί ο τραπεζικός κλάδος να είναι για τους σπουδαστές των οικονομικών επιστημών το ίδιο δημοφιλής ως εργοδότης; Τι ζητούν σήμερα από αυτόν για τη σταδιοδρομία τους. Ποια είναι η αντίληψη που έχουν για τις τράπεζες σήμερα, ποιες είναι οι ιδιότητες με τις οποίες τις συνδέουν και κατά πόσο ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν για τη σταδιοδρομία τους.

Τα αυριανά ταλέντα όμως σήμερα φοιτούν ακόμη στα πανεπιστήμια. Για τον λόγο αυτό η παγκόσμια Εταιρεία Συμβούλων Deloitte σε συνεργασία με τον παγκόσμιο Οργανισμό Universum πραγματοποίησαν την έρευνά τους σε 174.000 φοιτητές –προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς– σε 2.000 οικονομικά πανεπιστήμια για να καταγράψουν ποιες είναι οι προθέσεις τους και ποιες φιλοδοξίες έχουν για μια σταδιοδρομία τους στον τραπεζικό κλάδο. Η Universum (www.universumglobal.com) από το 1988 παρέχει λύσεις και συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τους εργοδότες, μεταξύ των οποίων και πληροφόρηση και καθοδήγηση για την προσέλκυση και τη διακράτηση των ταλέντων τους μέσα από την κατανόηση των προσδοκιών τους.

Ηδη από το 2007, η Deloitte έχει στρέψει την προσοχή της στις αλλαγές που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση και με αυτή την έρευνα «The Deloitte Talent in Banking Survey 2014» που φέρει τον τίτλο «Graduate recruitment in banking – Facing the credibility crunch» προσφέρει στις ηγεσίες των οικονομικών ινστιτούτων απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, τεκμηριωμένες από τα συμπεράσματα της σημαντικής αυτής έρευνας, η οποία διεξήχθη σε 31 αγορές του πλανήτη, ενώ καταγράφτηκαν και οι διαφορές που παρουσιάζονται κατά γεωγραφική περιφέρεια (www.deloitte.co.uk/talentbanking). Γιατί, μπορεί μεν ο τραπεζικός κλάδος να είναι μια παγκόσμια βιομηχανία, ωστόσο, σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες και τις φιλοδοξίες των αυριανών αποφοίτων για τη σταδιοδρομία τους, υπάρχουν σαφείς διαφορές μεταξύ των περιφερειών.

Το κυρίαρχο συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι την «πρωτοκαθεδρία» του τραπεζικού τομέα ως «Νούμερο 1» επιλογή σταδιοδρομίας για τους φοιτητές των οικονομικών πανεπιστημιακών σχολών, την σφετερίζονται πλέον τα Fast Mooving Consumer Goods (FMCG) που –σε ελεύθερη απόδοση– είναι ο τομέας των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης, και τα φθηνά είδη καθημερινής χρήσης, που αγοράζονται και χρησιμοποιούνται γρήγορα. Καταρρίπτονται επίσης και άλλες προκαταλήψεις που συνόδευαν την επιθυμία των φοιτητών για καριέρα στον τραπεζικό τομέα. Δηλαδή, η χρηματική αμοιβή που παρέχεται δεν τους ενδιαφέρει τόσο, όσο η εκπαίδευση και η εξέλιξή τους. Ως οικονομικά ιδιαιτέρως ισχυρές, οι επενδυτικές τράπεζες συνδέονται με την επιθυμία εκπαίδευσης και εξέλιξης. Δεν προσελκύουν όμως εξίσου και τις γυναίκες για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους.

Εργασιακή ασφάλεια

Εκδηλη επίσης είναι και η τάση που καταγράφεται για εργασιακή ασφάλεια στην καριέρα τους. Και για την οποία οι φοιτητές εκφράζουν την προσδοκία, η πρώτη φάση της στον τραπεζικό τομέα να διαρκεί πέντε είτε και περισσότερα χρόνια. Ωστόσο, στη γεωγραφική περιφέρεια που ανήκει και η Ευρώπη εκφράζεται και η προτίμηση για διεθνή σταδιοδρομία. Μια επιθυμία που εκφράστηκε λιγότερο στην αμερικανική περιφέρεια και ελάχιστα στην Κίνα και στην Ιαπωνία.

Οι φοιτητές θεωρούν την πρώτη εργασία σημαντική ως προετοιμασία για την υπόλοιπη σταδιοδρομία τους γιατί αυξάνει την απασχολησιμότητά τους και αυτά που προσμένουν από τον τραπεζικό εργοδότη τους είναι τα εξής: να τους παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση και την ανάπτυξή τους, για την οποία όμως να υπάρχει και η στήριξη εκ μέρους του εργοδότη. Επίσης να αποτελέσει γι’ αυτούς μια καλή σύσταση για το μέλλον της σταδιοδρομίας τους. Προσδοκούν επίσης ότι ο τραπεζικός τομέας θα διευρύνει τη διαφορετικότητά του και θα επαυξήσει την εταιρική κοινωνική υπευθυνότητά του. Μια προσδοκία που κατέκτησε αρκετά υψηλή θέση στη λίστα των προσδοκιών τους.

Η Google στους δημοφιλείς εργοδότες

Στη λίστα των πλέον δημοφιλών εργοδοτών για τους οικονομικούς φοιτητές, την πρώτη θέση πήραν οι «τιτάνες της τεχνολογίας» και συγκεκριμένα η Google. Τα τελευταία επτά χρόνια ο κλάδος των υπολογιστών και του λογισμικού παρουσιάζει σταθερή άνοδο και έχει εκτοπίσει από την τρίτη θέση τα λογιστικά και τον οικονομικό έλεγχο. Επιπλέον, εκείνοι που προσβλέπουν σε σταδιοδρομία στον τραπεζικό κλάδο προτάσσουν την εργασιακή ασφάλειά τους, ενώ στην εξισορρόπηση της εργασίας με τη ζωή τους δίνουν επίσης υψηλή προτεραιότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή