«The Economist»: «Η Ελλάδα και το ευρώ: Η κρίση επανέρχεται»

«The Economist»: «Η Ελλάδα και το ευρώ: Η κρίση επανέρχεται»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν και ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θέλει να φύγει από το ευρώ, υπόσχεται στους ψηφοφόρους αυξήσεις δαπανών και φόρους που μπορεί να κάνουν δύσκολη την παραμονή της Ελλάδας» αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού «The Economist», με τίτλο «Η Ελλάδα και το ευρώ: Η κρίση επανέρχεται». Το δημοσίευμα προσθέτει ότι από τον λόγο αυτόν προέκυψε η ξαφνική απαισιοδοξία της αγοράς.

Το περιοδικό σημειώνει ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Σταύρος Δήμας, τότε θα ακολουθήσουν γενικές εκλογές, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Καθώς συμβαίνουν αυτά», προσθέτει, «υπάρχει καλή πιθανότητα ότι ο κ. Σταύρος Δήμας, πρώην Επίτροπος της ΕΕ, θα κερδίσει στην προεδρική εκλογή στα τέλη του μήνα. Αλλά η τελευταία ιλαροτραγωδία στο Αιγαίο θυμίζει πόσο η Ευρωζώνη δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε μεταρρυθμίσεις και τους κινδύνους, που εγκυμονούν οι πολιτικές της».

Είναι αλήθεια, συνεχίζει το δημοσίευμα, ότι μετά τη δέσμευση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον Ιούλιο του 2012, «να κάνει ότι χρειαστεί» για να σώσει το ευρώ, οι φόβοι για ενδεχόμενη διάσπαση του ευρώ υποχώρησαν. Αλλά, «ακόμη και αν η άμεση απειλή της διάσπασης έχει μειωθεί, η πιο μακροχρόνια απειλή μάλλον έχει αυξηθεί» σημειώνει ο Economist.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή