Κατρακυλούν ρούβλι και πετρέλαιο

Κατρακυλούν ρούβλι και πετρέλαιο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tη δραστικότερη πτώση έναντι του δολαρίου από το 1998 σημείωσε χθες το ρούβλι. Απώλεσε σχεδόν 10% της αξίας του και διαμορφώθηκε στα 64,44 ρούβλια προς το δολάριο, ενώ προς το ευρώ υποχώρησε κατά 8,3%, στα 78,87 ρούβλια. Από τις αρχές του χρόνου έχει εξασθενήσει προς το δολάριο σχεδόν 49%, υποχρεώνοντας την κεντρική τράπεζα της χώρας να κάνει συνεχείς παρεμβάσεις.

Οι επενδυτές προέβησαν χθες σε μαζικές πωλήσεις ομολόγων ρωσικών εταιρειών, που είναι εκπεφρασμένα σε δολάρια. Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας υποχώρησε στα χαμηλότερα πενταετίας χθες, με απώλειες 10%. Οι πιέσεις αποδίδονται στις επαπειλούμενες νέες κυρώσεις, στην κάμψη των τιμών του πετρελαίου, καθώς και στα στοιχήματα ότι το ρούβλι θα κατακρημνισθεί.

Το Brent στο Λονδίνο και το αργό Νέας Υόρκης υποχώρησαν στα χαμηλότερα πενταετίας, των 60,28 δολ./βαρέλι και των 56,16 δολ./βαρέλι αντίστοιχα. Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα ελέγξει την παραγωγή, για να ενισχύσει την τιμή. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είχαν σημαντική πτώση. Στα 18 μεγαλύτερα χρηματιστήρια τα 17 έκλεισαν με απώλειες, με τις μεγαλύτερες, άνω του 2,8%, να έχουν το Μιλάνο και η Λισσαβώνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή