Η Apple σταματά τις διαδικτυακές της πωλήσεις στη Ρωσία

Η Apple σταματά τις διαδικτυακές της πωλήσεις στη Ρωσία

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών, τεχνολογίας και λογισμικού Apple ανακοίνωσε ότι σταματά τις διαδικτυακές της πωλήσεις στη Ρωσία, καθώς οι συνεχείς διακυμάνσεις στην ισοτιμία του ρουβλιού με το δολάριο δεν της επιτρέπουν να προσαρμόσει τις τιμές των προϊόντων με ορθό τρόπο.

Η Apple έπαψε να πουλάει iPhones και άλλα προϊόντα της μέσω διαδικτύου την ώρα που το ρούβλι υποχωρεί κατά περίπου 20% αυτή την εβδομάδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple αύξησε τις τιμές πώλησης των προϊόντων της στη Ρωσία κατά 20%, καθώς η «κατρακύλα» στην ισοτιμία ρουβλιού – δολαρίου καθιστούσε την αγορά προϊόντων της στη Ρωσία σαφώς πιο συμφέρουσα από ότι σε οποιαδήποτε άλλο ευρωπαϊκή χώρα.

Από την πλευρά της, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, γνωστοποίησε σήμερα ότι έχει ξοδέψει περίπου 2 δισ. δολάρια σε μια προσπάθεια να παρέμβει (αγοράζοντας συνάλλαγμα) για να σταματήσει την «άτακτη υποχώρηση» του ρουβλιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή