Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ανοδικά το πετρέλαιο

Μικρά κέρδη στην Ευρώπη, ανοδικά το πετρέλαιο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χωρίς ωστόσο μεγάλες μεταβολές. Οι τιμές των τραπεζικών μετοχών υποχώρησαν χθες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά στη συνέχεια η ενίσχυση των μετοχών των παραγωγών πρώτων υλών και των ομίλων ενέργειας λειτούργησαν αντισταθμιστικά. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο και πριν από την απόφαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) παρατηρούνταν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 329,34 μονάδες, ενώ προηγουμένως είχε εμφανίσει απώλειες της τάξεως του 1,1%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με μικρή άνοδο 0,07%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύθηκε 0,46% και ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,20%. Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ανέκαμψε από το χαμηλό 5ετίας, λόγω φημολογιών ότι η δραστική κάμψη των τιμών σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν υπερβολική. Στο Λονδίνο η τιμή του Brent ανήλθε έως και 5,8% και το αργό Νέας Υόρκης έως και 5,5%. Τις απογευματινές ώρες, χθες, το Brent βρισκόταν στα 63,17 δολάρια το βαρέλι και το αργό Νέας Υόρκης στα 58,44 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή