Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του πετρελαίου

Σε χαμηλό πενταετίας η τιμή του πετρελαίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο χαμηλό πενταετίας προσέγγισε χθες η τιμή του αργού πετρελαίου επειδή επικράτησαν εκτιμήσεις που θέλουν τα αμερικανικά αποθέματα να βρίσκονται στο υψηλό, τουλάχιστον, τριών δεκαετιών ενόψει της σημερινής ανακοίνωσης των επίσημων στοιχείων. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού υποχώρησε μέχρι τα 52,70 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στα 56,76 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 45% φέτος, διότι ο ΟΠΕΚ δεν μειώνει την ημερήσια παραγωγή του και οι ΗΠΑ έχουν κάνει άλματα στην εξόρυξη σχιστολιθικού πετρελαίου.

Εντονες πτωτικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά και στη Wall Street. Οι καθιερωμένες τάσεις για ρευστοποίηση κερδών προς τα τέλη του έτους εντάθηκαν από το κλίμα νευρικότητας που έχει προκληθεί λόγω των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, την προοπτική αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου που έχει αντίκτυπο στις ενεργειακές μετοχές. Ο γερμανικός δείκτης Dax έχασε το 1,68% της αξίας του, ο βρετανικός FTSE-100 υποχώρησε κατά 1,3%, ο γαλλικός Cac-40 κατά 1,6%. Οι αμερικανικοί δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν απώλειες άνω του 0,3% λίγο πριν από το κλείσιμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή