Μικρή αύξηση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου

Μικρή αύξηση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεκόπη έως ένα βαθμό η χθεσινή άνοδος των τιμών του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο λόγω των φόβων αποσταθεροποίησης στην Ευρωζώνη από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Παρ’ όλα αυτά, η τιμή του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ ενισχύθηκε χθες στα 45,86 δολάρια το βαρέλι από τα 45,59 δολάρια που είχαν σημειωθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ομοίως, η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο ξεπέρασε τα 49 δολάρια το βαρέλι από το χαμηλό των 47,57 δολ. ύστερα από είδηση για δριμεία χιονοθύελλα στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενισχύοντας τις πιθανότητες για αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» ενισχύθηκαν, επίσης, από τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ, Αμπντουλά αλ Μπάντρι, ότι θα επανέλθουν σε υψηλά επίπεδα εντός «λογικού» χρονικού διαστήματος, φθάνοντας έως και τα 200 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη, λόγω της αναδίπλωσης των επενδύσεων στον ενεργειακό κλάδο. Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, της τάξεως του 60%, στη Νέα Υόρκη το τελευταίο εξάμηνο έχει καταστήσει ασύμφορη την εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ για ορισμένους παραγωγούς, μια εξέλιξη που επιβεβαιώθηκε έμμεσα από τα σχόλια του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή