Απώλειες στην Ευρώπη λόγω Ελλάδας

Απώλειες στην Ευρώπη λόγω Ελλάδας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας ώς ένα βαθμό το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω του δυσοίωνου κλίματος που καλλιέργησε η απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο για την παροχή ρευστότητας και δευτερευόντως η διαφωνία ανάμεσα στον Ελληνα και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με οριακά κέρδη 0,09%, και ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, που έκλεισε με άνοδο 0,15%. Οι δύο δείκτες, πάντως, είχαν παραμείνει για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος.

Με απώλειες 0,05% έκλεισε, αντιθέτως, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης και με απώλειες 0,74% ο δείκτης SMI της Ελβετίας ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06%. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε τόσο το ευρώ που ανέκαμπτε χθες και κυμαινόταν το βράδυ σε επίπεδα γύρω στο 1,1452 δολ. Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, το πετρέλαιο, με το Brent να καταγράφει άνοδο κατά 2,92 δολάρια κυμαινόμενο το βράδυ στα 57,08 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ να κερδίζει 2,73 δολάρια, κυμαινόμενο στα 51,18 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή