Σύντομα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

UBS

Φοροδιαφυγή

Στο στόχαστρο των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών των ΗΠΑ βρίσκεται και πάλι ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός της UBS, o oποίος φέρεται να συνέδραμε Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν. Πριν από έξι χρόνια η τράπεζα είχε πληρώσει 780 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα για ανάλογες κατηγορίες. Οι αρχές διερευνούν εάν το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα χρησιμοποίησε συγκεκριμένα αξιόγραφα για να μπορέσουν οι πελάτες της να μην καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούσαν.

Αnthem

Κλοπή δεδομένων

Σοβαρότατη επίθεση από χάκερ δέχθηκε ο αμερικανικός όμιλος ασφαλίσεων στον κλάδο υγείας Anthem, ο δεύτερος μεγαλύτερος στις ΗΠΑ. Κατά την εκτίμηση των στελεχών του πρόκειται για τη μεγαλύτερη τέτοια επίθεση του κλάδου, καθώς πιθανολογούν ότι στους χάκερ εξετέθησαν δεδομένα έως και 80 εκατομμυρίων πελατών. Η αμέσως μικρότερη επίθεση είχε εξαπολυθεί κατά της JP Morgan, από όπου εκλάπησαν στοιχεία 76 εκατομμυρίων ατόμων. Η περίπτωση Anthem είναι έτι σοβαρότερη: αφαιρέθηκαν δεδομένα σχετικά με την εργασία τους, την κοινωνική ασφάλιση, το ιατρικό ιστορικό του και τη διεύθυνσή τους.

BNP

Kέρδη

Η φορολογία, τα πρόστιμα και η επιβολή νέων κανόνων από τα διεθνή σώματα εποπτείας των τραπεζών σε όλο τον κόσμο θα επηρεάσουν δυσμενώς την κερδοφορία της ΒΝP Paribas, της μεγαλύτερης τράπεζας στη Γαλλία. Αν και τα κέρδη της ανήλθαν το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ωστόσο λόγω των ανωτέρω παραγόντων τα κέρδη το 2016 θα περισταλούν. Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ζαν-Λοράν Μποναφί, τα καθαρά της έσοδα θα μειωθούν κατά 500 εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένης της ασθενικής οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, ο κ. Μποναφί στρέφεται προς τη Νοτιοανατολική Ασία για επέκταση των δραστηριοτήτων της, ενώ παράλληλα επιδιώκει εξαγορές σε Πολωνία και Γερμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή