Η νυχτερινή διασκέδαση επιστρέφει στη Μαδρίτη

Η νυχτερινή διασκέδαση επιστρέφει στη Μαδρίτη

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Μαδρίτη επιστρέφει στο προσκήνιο της νυχτερινής ψυχαγωγίας ύστερα από μια πολυετή και πολυμέτωπη ύφεση που χτύπησε την οικονομία, τις τράπεζες, τον κατασκευαστικό κλάδο, και οδήγησε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα την ανεργία των νέων. Οσο η Ελλάδα επιδιώκει να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τους πιστωτές της και η Ιταλία προσπαθεί να επανέλθει σε ρυθμούς ανάκαμψης, η ισπανική οικονομία έχει διανύσει έξι διαδοχικά τρίμηνα με ανάπτυξη. Παρά το γεγονός ότι είναι αντιμέτωπη με την πολιτική αβεβαιότητα ενόψει των εκλογών αργότερα μέσα στο 2015, η βιομηχανία ψυχαγωγίας στη Μαδρίτη στοιχηματίζει ότι δεν θα αποσταθεροποιηθεί η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, όπως τονίζει η Μαρία Ταδέο του πρακτορείου Bloomberg.

Προ ημερών, ωστόσο, εγκαινιάστηκε το νυχτερινό κέντρο Opium Madrid, η αξία του οποίου αποτιμάται στα 2 εκατ. ευρώ και διαθέτει μπαρ, κλαμπ και εστιατόριο. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο που ανοίγει εδώ και μια εξαετία, πριν ξεσπάσει η κρίση. Δρομολογείται, επίσης, το άνοιγμα πέντε ακόμη κέντρων, που υπερβαίνουν τα 3 εκατ. ευρώ, έκαστο. Στην τόνωση της ζήτησης για νυχτερινή διασκέδαση έχει συμβάλει η υποχώρηση των τιμών και του κόστους ενέργειας. Παράλληλα, στην τόνωση της απασχόλησης έχει συμβάλει η μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα 100 ευρώ τον μήνα ανά εργαζόμενο εάν οι προσλήψεις γίνονται με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αφορούν πλήρη απασχόληση.

Ετσι, αφού οι αυξήσεις στη φορολογία και η απαγόρευση του καπνίσματος έθεσαν εκτός λειτουργίας πάνω από 400 νυχτερινά κέντρα από το 2008 έως και προ ενός έτους, σήμερα εγκαινιάζονται νέες εγκαταστάσεις με κόστος εκατομμυρίων ευρώ. Στην κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, η φορολογία στη νυχτερινή ψυχαγωγία τριπλασιάστηκε και η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε κλαμπ και μπαρ υποχώρησε κατά 30%, σύμφωνα με τη Noche Madrid. «Η Μαδρίτη είναι ένα υπέροχο μέρος. Εχουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές, διασημότητες και ανθρώπους που λατρεύουν τη διασκέδαση. Είμαστε αισιόδοξοι», δηλώνει ο Ζαβιέ Μπόρδας, ιδιοκτήτης του Opium.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή