Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ευρώ υποχώρησε στα 1,1338 δολάρια από τα 1,1407 δολάρια, αφού κατέστη σαφές πως ήταν άκαρπες οι διαβουλεύσεις για την Ελλάδα στο χθεσινό έκτακτο Eurogroup, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν λίγο νωρίτερα με αρνητικό πρόσημο σε ένα κλίμα αναμονής για το αποτέλεσμα των έντονων διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst-300 υποχώρησε κατά 0,2% και ο γερμανικός δείκτης Dax διολίσθησε 0,4% αφού την Παρασκευή είχε σημειώσει ρεκόρ ανόδου, ξεπερνώντας τις 11.000 μονάδες βάσης. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 κατέγραψε χθες απώλειες 0,16%, ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο υποχώρησε  κατά  0,24%  και  ο ιταλικός FTMib  κατά  0,18%.

Οι τιμές του πετρελαίου διατηρήθηκαν πάνω από τα 52 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη και τα 61 δολάρια στο Λονδίνο, αντίστοιχα. Αιτία αποτέλεσε δήλωση του υπουργού Πετρελαίου του Κουβέιτ ότι μια μείωση της προσφοράς θα ενίσχυε τις τιμές του «μαύρου» χρυσού μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενισχύοντας σενάρια πως μπορεί να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη. Οι αγορές στη Wall Street παρέμειναν κλειστές λόγω της αργίας της «Ημέρας του Προέδρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή