Ανοδος στην Ευρώπη παρά το αδιέξοδο στο Eurogroup

Ανοδος στην Ευρώπη παρά το αδιέξοδο στο Eurogroup

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των περισσότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ το γενικότερο κλίμα διαμόρφωσαν οι ανησυχίες και οι προβλέψεις για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Η δε ενίσχυση στις τιμές των μετοχών από τις εταιρείες του κλάδου τροφίμων και ποτών συνέβαλε στο να αντισταθμιστούν οι απώλειες από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην αμερικανική αγορά πριν από το κλείσιμο ο δείκτης S&P 500 σημείωσε ρεκόρ, υπερβαίνοντας πρώτη φορά τις 2.100 μονάδες λόγω φημών για παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης. Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με θετικό πρόσημο 0,1% στις 377,02 μονάδες, ενώ ενωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και κατά 0,7%. Οι μετοχές των Diageo και Anheuser InBev ανήλθαν περισσότερο από 1,5% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με +0,6% στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 1999 με τη βοήθεια της μετοχής της Diageo, της British American Tobacco και της Imperial Tobacco Group. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλεια 0,3%. Βασικός λόγος ήταν ότι σε έκθεση καταγράφηκε μικρότερη από την αναμενόμενη ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή