Ερευνες στη Βρετανία για τις δραστηριότητες επενδυτικών τραπεζών

Ερευνες στη Βρετανία για τις δραστηριότητες επενδυτικών τραπεζών

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eπειτα από μια σειρά προστίμων σε βάρος των τραπεζών που εμπλέκονταν στο σκάνδαλο χειραγώγησης των αγορών, οι βρετανικές αρχές αρχίζουν έρευνες για να εξακριβωθεί εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων στην επενδυτική τραπεζική και την παροχή τραπεζικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις – μια αγορά με συνολικά έσοδα 10 δισ. στερλινών. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμμόρφωσης θα εξετάσει τις συνθήκες ανταγωνισμού στην επενδυτική τραπεζική και την παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις, αναφέροντας πως «εκκρεμούν ερωτήματα για το εάν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στα συμφέροντα και στην αξία του χρήματος σε αυτήν την αγορά». Η αρμόδια αρχή επισήμανε, αναλυτικότερα, ότι δεν υπάρχει συνέπεια ανάμεσα στην τιμή και την ποιότητα των τραπεζικών υπηρεσιών.

«Η Βρετανία είναι ένα διεθνές κομβικό σημείο για την επενδυτική τραπεζική και ο κλάδος αυτός διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομία, βοηθώντας εταιρείες να αντλήσουν κεφάλαια από τις αγορές για επενδύσεις, επεκτείνοντας και χρηματοδοτώντας υφιστάμενες λειτουργίες», σχολίασε ο Κρίστοφερ Γούλαρντ, επικεφαλής στρατηγικής και ανταγωνισμού στην Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμμόρφωσης. Και προσθέτει τα εξής: «Αυτό που διαπιστώσαμε από συζητήσεις με επενδυτές και εταιρείες είναι ότι υπάρχουν αναπάντητες ερωτήσεις για ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων αλλά και την αξία του χρήματος σε αυτήν την αγορά». Από την πλευρά της, η Ενωση Τραπεζιτών της Βρετανίας αμύνθηκε της ακεραιότητας του κλάδου, επισημαίνοντας πως οι τράπεζες ανταγωνίζονται δίκαια για νέους πελάτες και ότι το Λονδίνο είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές αγορές στον κόσμο. Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμμόρφωσης αναλαμβάνει από τον Απρίλιο νέες αρμοδιότητες για τον ανταγωνισμό και έχει τη δυνατότητα να λάβει νομικά μέτρα σε βάρος εταιρειών που παραβιάζουν το νομικό πλαίσιο στο Σίτι του Λονδίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή