Σύντομα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yahoo

350 θέσεις εργασίας πρόκειται να καταργήσει στην Κίνα, καθώς αποφάσισε να κλείσει το γραφείο όπου στεγάζει τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το γραφείο αυτό ήταν η μοναδική φυσική παρουσία της Yahoo στην Κίνα, καθώς οι υπόλοιπες δραστηριότητες είχαν μεταφερθεί στην Alibaba. Η απόφαση εντάσσεται σε σχέδιο για συγχωνεύσεις υπηρεσιών στο πλαίσιο περικοπής κόστους διεθνώς.

ΙρλανδΙα

-0,01% το επιτόκιο με το οποίο δανείστηκε η χώρα κατά την έκδοση εξάμηνων εντόκων για 500 εκατ. ευρώ. Η Ιρλανδία, αφού βγήκε με επιτυχία από το μνημόνιο και άρχισε να αποπληρώνει τα δάνεια προς το ΔΝΤ νωρίτερα, δανείστηκε και για πρώτη φορά με αρνητικό επιτόκιο.

ΗΠΑ

14,8% αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το δ΄ τρίμηνο και ανήλθε στα 113,5 δισ. ευρώ. Επίσης, μικρή αύξηση εμφάνισαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το όριο των 300.000 αιτήσεων.

ΟΟΣΑ

1,4% ρυθμό ανάπτυξης προβλέπει ο Οργανισμός για την Ευρωζώνη το 2015 και 2% το 2016. Η παγκόσμια οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με 4% το 2015 και 4,3% το 2016. Το περιβάλλον χαμηλού πληθωρισμού και επιτοκίων δημιουργεί κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ.

ΕΥΡΩΖΩΝΗ

7,9 δισ. ευρώ το εμπορικό πλεόνασμα τον Ιανουάριο από 100 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014, σύμφωνα με τη Eurostat. Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εξαγωγών κατά 6%, που αντικατοπτρίζει την υποχώρηση που καταγράφεται στις τιμές της εισαγόμενης ενέργειας, ενώ οι εξαγωγές έμειναν αμετάβλητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή