Ανοδικά οι αγορές, υποχώρηση για ευρώ

Ανοδικά οι αγορές, υποχώρηση για ευρώ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με γενικευμένη άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές χάρη στο κλίμα αισιοδοξίας που προκάλεσαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα στην Κίνα και στην Ευρωζώνη. Ειδικότερα ενθάρρυνε τους επενδυτές η βελτίωση της εικόνας στην Κίνα μετά την ανησυχία που είχε επικρατήσει τους τελευταίους μήνες δεδομένης της επιβράδυνσης στη δεύτερη οικονομία του κόσμου. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 0,54%, καθώς τα στοιχεία φέρουν τον μεταποιητικό τομέα της Βρετανίας να σημειώνει την ταχύτερη ανάπτυξη των τελευταίων οκτώ μηνών.

Με κέρδη 0,29% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης, ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 0,57%, ο FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύθηκε 0,87% και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης με κέρδη 0,42%. Πτωτικά κινήθηκε, αντιθέτως, το ευρώ, που αργά το βράδυ κυμαινόταν στο 1,07 δολάριο εν μέσω νευρικότητας των επενδυτών που παρακολουθούν τις προοπτικές συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκπνοή της προθεσμίας της Τρίτης χωρίς να επιτευχθεί ακόμη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Ετσι το Brent κυμαινόταν το βράδυ στα 54,69 δολάρια το βαρέλι και το αργό ΗΠΑ στα 49,92 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή