Αποχωρεί από τον κλάδο φωτισμού η Philips

Αποχωρεί από τον κλάδο φωτισμού η Philips

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πώληση του μεγαλύτερου μέρους του βραχίονα ειδών φωτισμού του προχωρεί ο ολλανδικός όμιλος της Philips. Συγκεκριμένα, θα διαθέσει το 80,1% αντί 2,8 δισ. δολαρίων στα κεφάλαια που επενδύουν στην υψηλή τεχνολογία, Go Scale Capital, και τα οποία θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες του αυτοματισμού και των λαμπτήρων LED. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί προπομπό μιας μεγαλύτερης και συνολικότερης στρατηγικής της εταιρείας, η οποία αποχωρίζεται από τον παραδοσιακό κορμό της των ειδών φωτισμού, πεδίο στο οποίο είναι διεθνώς πρωτοπόρος, διάμεσου της διάθεσης μετοχών. Στη συνέχεια η Philips θα επικεντρωθεί σε επιλεγμένα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στα οποία επίσης έχει μακρόχρονη παρουσία, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στην τεχνολογία ιατρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ολλανδικού κολοσσού, η συμφωνία, η οποία επισήμως εμπεριέχει τη μονάδα αυτοματισμού στον φωτισμό και τις δραστηριότητες κατασκευής λαμπτήρων και συστημάτων LED, αποτιμά τις όλες δραστηριότητες στα 3,3 δισ. δολάρια, του χρέους συμπεριλαμβανομένου. Κατά τον αναλυτή της ABN Amro, Μαρκ Χέσελινκ, δήλωσε ότι η τιμή πώλησης υπερβαίνει κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς. Η μονάδα που πωλείται, εμφάνισε κέρδη της τάξεως των 141 εκατ. ευρώ επί πωλήσεων 1,42 δισ. ευρώ το 2014. Αξίζει να αναφερθεί πως τα κεφάλαια της Go Scale είχαν να ανταγωνιστούν και άλλα ιδιωτικά κεφάλαια, όταν διεκδικούσαν τη μονάδα φωτισμού της Philips. Τα Go Scale Capital έχουν ήδη επενδύσει στην αμερικανική εταιρεία Boston Power, η οποία κατασκευάζει μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, και στην κινεζική Xin Da Yang, η οποία δραστηριοποιείται στην πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, εκμεταλλευόμενα την πελατειακή βάση της Philips, στην οποία συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Volkswagen, η Audi και η BMW. «Προσβλέπουμε σε σημαντική ανάπτυξη και σε νέες ευκαιρίες, τις οποίες θα εκμεταλλευθούμε, όπως είναι τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα», δήλωσε ο πρόεδρος των Go Scale Capita, Σόνι Γου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή