Υψηλότερη ανάπτυξη στην Ιταλία

Υψηλότερη ανάπτυξη στην Ιταλία

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται για την ιταλική οικονομία, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ματέο Ρέντσι, να αναθεωρεί προς τα πάνω τις προβλέψεις για ανάπτυξη στο 0,7% το 2015, από το 0,6% που είχε εκτιμηθεί το φθινόπωρο.

Δεδομένης της βελτίωσης στις συνθήκες της διεθνούς οικονομίας, η δραστηριότητα εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω στο 1,4% το 2016, αντί προηγούμενης πρόβλεψης για 1%. Ο κ. Ρέντσι δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε νέες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων μέχρι τα τέλη του έτους, με την κατάσταση της ιταλικής οικονομίας να επωφελείται από την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου και τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν, δήλωσε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 2,6% του ΑΕΠ ώς τα τέλη του 2015 από το 3% το 2014. Μέσα στην εβδομάδα, ο κ. Ρέντσι μίλησε για εξοικονόμηση πόρων κατά 10 δισ. ευρώ από τον δημόσιο τομέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή