Σύντομα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήσεις μισθών ζητούν οι Γερμανοί μηχανοδηγοί

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν από χθες το μεσημέρι οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων με αιτήματα αυξήσεις μισθών 5% και μείωση των ωρών εργασίας σε 37 από 39 ώρες την εβδομάδα. Εχουν ήδη ακινητοποιηθεί τα επιβατικά τρένα από τις δύο τα ξημερώματα για 43 ώρες και τα τρένα μεταφοράς φορτίου έχουν ακινητοποιηθεί από χθες στις τρεις το μεσημέρι και επί 66 ώρες. Αναμένεται, έτσι, να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στην κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn, καθώς εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας, ενώ περίπου το 1/5 των μεταφορών φορτίου γίνεται με αμαξοστοιχίες. Το συνδικάτο που προκήρυξε την απεργία εκπροσωπεί περίπου 20.000 εργαζομένους.

Οι πιθανότητες που δίνουν παράγοντες της αγοράς ομολόγων σε μια στάση πληρωμών από πλευράς της Βενεζουέλας φθάνουν στο 50%, τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο κράτος μετά την Ουκρανία και την Ελλάδα. Ο λόγος είναι αφ’ ενός ότι το Καράκας πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα αξίας 10 δισ. δολαρίων μέσα στο Μάιο, και είναι γνωστό ότι τα έσοδα της χώρας έχουν καταβαραθρωθεί εξαιτίας της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.

Εφθασε πολύ κοντά στην Google

Το 2013 η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla είχε βρεθεί στο χείλος της χρεοκοπίας, όπως αποκαλύπτει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της Ελον Μασκ. Τότε η Tesla προσπαθούσε να μετατρέψει τις αρχικές παραγγελίες του σεντάν Model S σε πραγματικές πωλήσεις με ισχνά αποτελέσματα. Το 2014, πάντως, το Model S έγινε μεγάλη επιτυχία και η τιμή της μετοχής της Τesla πενταπλασιάστηκε, στα 200 δολάρια. Ο Ελον Μασκ εκείνη τη δύσκολη στιγμή είχε προσεγγίσει τον φίλο του και συνιδρυτή της Google, Λάρι Πέιτζ, για να του πουλήσει την εταιρεία του

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή