ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Άνοδο κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, καθώς τα νοικοκυριά προχώρησαν σε περισσότερες αγορές διαρκών αγαθών, κάτι που υποδηλώνει ότι η οικονομία ανακτά μέρος της δυναμικής της ύστερα από τις αναιμικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε σήμερα αύξηση 0,4% των καταναλωτικών δαπανών για τον περασμένο μήνα ύστερα από αύξηση 0,2% τον Φεβρουάριο. Παρά το ενισχυμένο αγοραστικό ενδιαφέρον των νοικοκυριών για διαρκή αγαθά όπως τα αυτοκίνητα, οι καλές καιρικές συνθήκες μείωσαν τις δαπάνες για ενέργεια και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι καταναλωτικές δαπάνες, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από τα δύο τρίτα της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, να καταγράψουν αύξηση 0,5%.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που έκανε για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στα χαμηλότερα επίπεδά του από το 2000.

Σύμφωνα με εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία, την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν 34.000 λιγότερες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας με το συνολικό αριθμό τους να μειώνεται στις 262.000.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή