Η γερμανική βιομηχανία τόνωσε τις αγορές

Η γερμανική βιομηχανία τόνωσε τις αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάπτυξη που εξακολουθεί να σημειώνει για πέμπτο συναπτό μήνα ο μεταποιητικός τομέας της Γερμανίας ήταν η είδηση που ώθησε χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα, σε μια συνεδρίαση χωρίς την αγορά του Λονδίνου λόγω αργίας στη Βρετανία. Εν μέσω της ευφορίας που καλλιέργησε η ανάπτυξη του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο κλείνοντας με κέρδη 1,44%. Οπως σχολίασε ο Κρίστιαν Στόκερ, αναλυτής της UniCredit, «τα στοιχεία για τη μεταποίηση της Γερμανίας καταδεικνύουν πως ήταν υπερβολική η ανησυχία για την πρόσφατη άνοδο του ευρώ και τις επιπτώσεις στις γερμανικές επιχειρήσεις και επομένως η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζει τα χρηματιστήρια». Ετσι, με 0,7% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, με άνοδο 0,74% ο FTSE MIB του Μιλάνου και με άνοδο 0,39% ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι τιμές του πετρελαίου παρά την αυξημένη προσφορά από τις χώρες του ΟΠΕΚ, καθώς επικράτησε η προσδοκία πως θα υπάρξουν μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας, οδηγώντας και πάλι σε αύξηση της ζήτησης. Ετσι, το βράδυ το αργό ΗΠΑ εκινείτο στα 58,89 δολάρια το βαρέλι και το Brent τα 64,48 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή