Ενδεχόμενο ελληνικό «ατύχημα» ανησυχεί τις αγορές

Ενδεχόμενο ελληνικό «ατύχημα» ανησυχεί τις αγορές

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα καλά οικονομικά στοιχεία στην Ευρωζώνη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Οι αναλυτές βλέπουν να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών, την ώρα που ο χρόνος περνά και οι πιθανότητες ενός ατυχήματος συνεχώς αυξάνονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα άφησαν σε δεύτερη μοίρα την αναβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης της Ευρωζώνης, που ανακοίνωσε η Κομισιόν. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,47%, στις 391 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,83% στις 6.928 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,51% στις 11.328 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 2,12% στις 4.974 μονάδες. Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κινήθηκε χαμηλότερα κατά 2,74% στις 11.116 μονάδες και ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε πτώση 2,76% στις 22.576 μονάδες. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ αργά χθες το βράδυ ενισχυόταν κατά 0,5% σε σχέση με το δολάριο, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1201 δολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή