Μελέτη για μεταφορά έδρας από την HSBC

Μελέτη για μεταφορά έδρας από την HSBC

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακοινώσει η διοίκηση της HSBC, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής τράπεζας, αν θα μεταφέρει την έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Στιούαρτ Γκάλιβερ. Η διοίκηση της τράπεζας ζήτησε την εκπόνηση μελέτης σχετικά με το αν την συμφέρει να επιστρέψει η έδρα της στο Χονγκ Κονγκ, όπου και ιδρύθηκε. Το κόστος λειτουργίας στο Λονδίνο, και ειδικότερα η ειδική τραπεζική εισφορά που επέβαλε από το 2010 και μετά η κυβέρνηση των Τόρις, είναι ο βασικός λόγος που η HSBC εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Απω Ανατολή.

Η διοίκηση αντιμετωπίζει σημαντική πίεση από τους μετόχους της τράπεζας εξαιτίας της τραπεζικής συνεισφοράς, το ύψος της οποίας έχει αυξηθεί οκτώ φορές από το 2010, υποστήριξε ο κ. Γκάλιβερ. H HSBC αναμένεται να καταβάλει εισφορά ύψους 1,5 δισ. δολαρίων φέτος, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 7% των κερδών της πριν από την πληρωμή φόρων, από 1,1 δισ. δολάρια που πλήρωσε το 2014. Το ποσό της εισφοράς θα μπορούσε να αυξηθεί στα 2 δισ. δολάρια αν κερδίσει τις εκλογές ο κ. Μίλιμπαντ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να αυξήσει την εισφορά κατά 800 εκατ. λίρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή