Μoody’s: Πιθανές επιπτώσεις στο αξιόχρεο της Βρετανίας αν πάει σε δημοψήφισμα

Μoody’s: Πιθανές επιπτώσεις στο αξιόχρεο της Βρετανίας αν πάει σε δημοψήφισμα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι αν διεξαχθεί δημοψήφισμα για έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε., ενδέχεται να υπάρξουν επιπτώσεις στην αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκφράζει ο οίκος Moody’s, μετά την εκλογική νίκη του Ντέιβιντ Κάμερον.

«Παρότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο στην πιστοληπτική αξιολόγηση της Βρετανίας, εάν το σχέδιο του Συντηρητικού Κόμματος να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καταλήξει στην έξοδο της Βρετανίας, αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις για όλη την οικονομία, συμπεριλαμβανομένης πιθανόν και της αξιολόγησης του αξιόχρεου, εφόσον η Βρετανία δεν είναι σε θέση να αναπαραγάγει σε γενικές γραμμές τα οφέλη από τη συμμετοχή της στην ΕΕ», αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάμερον έχει εκφράσει την πρόθεσή του στα τέλη του 2017 θα γίνει δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή