Συναγερμός για την ξενάγηση 6.400 Κινέζων στη Γαλλία

Συναγερμός για την ξενάγηση 6.400 Κινέζων στη Γαλλία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολες οι χώρες και οι επαγγελματίες του τουρισμού προσπαθούν να προσελκύσουν Κινέζους τουρίστες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλον. Η Γαλλία τα κατάφερε, αλλά η συνέχεια δεν ήταν τόσο απλή.

Η κινεζική εταιρεία Tiens αποφάσισε να πληρώσει όλα τα έξοδα σε περίπου 6.400 υπαλλήλους της ώστε να επισκεφτούν για τέσσερις ημέρες τη Γαλλία. Ωστόσο, η μετακίνηση και φιλοξενία 6.400 ανθρώπων που κινούνται ως ομάδα, δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτήθηκε η ενεργοποίηση του γαλλικού οργανισμού τουρισμού. Οι Κινέζοι τουρίστες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη οργανωμένη ομάδα που έχει επισκεφτεί ποτέ τη Γαλλία, είχαν το προνόμιο να ξεναγηθούν «ιδιωτικώς» στο μουσείο του Λούβρου αλλά και στο περίφημο και υπερπολυτελές πολυκατάστημα Galeries Lafayette, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αφότου έμειναν επί δύο ημέρες στο Παρίσι, οι 6.400 Κινέζοι τουρίστες κατευθύνθηκαν προς την Κυανή Ακτή και την τουριστική πόλη της Νίκαιας. Μάλιστα κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σχηματίζοντας στην παραλία της Νίκαιας με τα σώματά τους τη φράση «Είναι ωραίο το όνειρο της Tiens στην Κυανή Ακτή». Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία έκλεισε 4.760 δωμάτια σε συνολικά 79 διαφορετικά ξενοδοχεία μεταξύ των Καννών και του Μονακό ώστε να κοιμηθούν οι υπάλληλοί της. Για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιήθηκαν 146 τουριστικά λεωφορεία. «Κινητοποιήσαμε δημόσιες υπηρεσίες και επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδοχεία, εστιατόρια καταστήματα και σχεδιαστές μόδας» λέει ο κ. Κριστιάν Μαρτέλ, επικεφαλής του γαλλικού οργανισμού τουριστικής ανάπτυξης. Υπολογίζεται ότι οι διακοπές των υπαλλήλων στη Γαλλία κόστισαν στην Tiens 13,45 εκατ. ευρώ και ότι το συνολικό όφελος για τη γαλλική οικονομία θα φτάσει τα 17,93 εκατ. ευρώ, προσθέτει ο κ. Μαρτέλ. Οι Κινέζοι τουρίστες θεωρούνται οι πλέον γαλαντόμοι όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό αφού δαπανούν 6.454 ευρώ. Σημειώνεται ότι το γκρουπ της Tiens δεν είναι το μεγαλύτερο γκρουπ Κινέζων τουριστών που έχει επισκεφτεί χώρα του εξωτερικού. Πέρυσι 7.000 Κινέζοι τουρίστες υπάλληλοι άλλης εταιρείας επισκέφτηκαν τις ΗΠΑ ώστε να γιορτάσουν την 35η επέτειο της έναρξης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή