Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ελλάδας

Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω Ελλάδας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απώλειες έκλεισαν χθες όλες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς εντείνεται η ανησυχία για την Ελλάδα αν και η αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ οδήγησε σε ελαφρά ανάκαμψη του ευρώ στα 1,1248 δολάρια από τα 1,1154 δολάρια στα οποία είχε κλείσει τη Δευτέρα. Συνεχίστηκε η άνοδος που σημειώνουν τις τελευταίες εβδομάδες οι αποδόσεις των ομολόγων της Γερμανίας, την οποία αποδίδουν οι αναλυτές της αγοράς στην αισιοδοξία των επενδυτών για επικείμενη ανάκαμψη του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Οι αποδόσεις των δεκαετών της Γερμανίας, που προ μηνός είχαν υποχωρήσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,05%, ενισχύθηκαν κατά 14 μονάδες βάσης στο 0,73%. Στις χρηματιστηριακές αγορές, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο δείκτης XETRA DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με απώλειες 1,72%. Ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με απώλειες 1,37% με τη μεγαλύτερη πτώση, κατά 9,8%, να σημειώνει η μετοχή του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους easyJet καθώς επλήγησαν καίρια τα κέρδη του από την απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,06% και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης με απώλειες 1,08%. Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, με το αργό ΗΠΑ στα 60,97 δολ./βαρέλι και το Brent στα 64,46 δολ./βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή