Κέρδη επί 27 συναπτά έτη για την Emirates

Κέρδη επί 27 συναπτά έτη για την Emirates

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδοφορία επί 27 χρόνια κατά σειρά εμφανίζει ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Εmirates. Το οικονομικό έτος 2014-2015 είχε έσοδα 26,3 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του οικονομικού έτους 2013-2014. Οσον αφορά τα κέρδη της Emirates, αυτά αυξήθηκαν κατά 34% και διαμορφώθηκαν στα 1,5 δισ. δολάρια. Το ταμειακό υπόλοιπο αυξήθηκε στα 5,5 δισ. δολάρια.

Στην ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας επισημαίνεται ότι για τον κλάδο το οικονομικό έτος 2014-2015 ήταν αρκετά ταραχώδες.Υπήρξε ο ευνοϊκός παράγοντας της μείωσης της τιμής πετρελαίου, η οποία περιόρισε το λειτουργικό κόστος στο δεύτερο εξάμηνο. Εντούτοις, αυτή η εξέλιξη δεν αντισταθμίζει το πλήγμα, το οποίο προξενήθηκε στην κερδοφορία της Emirates από τις σοβαρές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών στη διεθνή χρηματαγορά. Επιπλέον, όπως αναφέρει η εταιρεία, αντίκτυπο στις αεροπορικές μετακινήσεις είχαν οι όποιες προσαρμογές για την αντιμετώπιση του ιού του Εμπολα, των ένοπλων συγκρούσεων σε αρκετές περιοχές, καθώς επίσης και οι εργασίες, οι οποίες σχετίζονταν με την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του διεθνούς αεροδρομίου στο Ντουμπάι. Η όλη διαδικασία είχε διάρκεια σχεδόν τριών μηνών.

Το 2014-2015 ο αερομεταφορέας των ΗΑΕ είχε επενδύσει συνολικά 5,5 δισ. δολάρια για να αποκτήσει νέα αεροσκάφη και εξοπλισμό, να εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του και τα τεχνολογικά συστήματα, καθώς και να στηρίξει το προσωπικό του. Η βάση των εργαζομένων της Εmirates διευρύνεται συνεχώς και σήμερα απασχολεί άνω των 84.000 υπαλλήλων, μία αύξηση 11% εν συγκρίσει με τους αριθμούς του 2013-2014. Διατηρεί 80 θυγατρικές σε όλο τον κόσμο και οι εργαζόμενοί της προέρχονται από 160 διαφορετικές εθνικότητες. «Επιτυγχάνοντας κέρδη για 27η χρονιά, η οποία ήταν και μία από τις καλύτερές μας, αποδείξαμε ότι έχει ισχύ το εμπορικό μας σήμα και οι αρχές μας, καθώς και το ότι ανταμείβεται η αφοσίωση και το ταλέντο των εργαζομένων μας» δήλωσε τέλος, ο επικεφαλής της Εmirates, σεΐχης Αζμέντ μπιν Σαιίντ αλ Μάκτουμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή