Μήνυση κατά Alibaba για προϊόντα «μαϊμού»

Μήνυση κατά Alibaba για προϊόντα «μαϊμού»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση εις βάρος του κινεζικού κολοσσού λιανεμπορίου, Alibaba, για παραγωγή και εκμετάλλευση προϊόντων «μαϊμού» κατέθεσε η Kering, μητρική εταιρεία των Gucci, Yves Saint Laurent, Puma και άλλων γνωστών εμπορικών σημάτων. Η Kering, η οποία έχει έδρα το Παρίσι, κατηγορεί τον κινεζικό όμιλο ότι διευκολύνει τους Αμερικανούς καταναλωτές να αγοράσουν μαζικά προϊόντα-απομιμήσεις μέσω των ιστοτόπων του.

Είχε, ήδη, προηγηθεί μια απόπειρα των δύο μερών να επέλθει εξωδικαστικός συμβιβασμός, αλλά δεν ευοδώθηκε. Η εταιρεία Alibaba δήλωσε ότι από πλευράς της έχει κινητοποιηθεί να ελέγξει τα χαλκευμένα προϊόντα και ότι θα ανταπαντήσει στη μήνυση της Kering. Δεν είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία η Alibaba κατηγορείται για πωλήσεις προϊόντων «μαϊμού» διαμέσου των ηλεκτρονικών της πλατφορμών. Μία από αυτές, η Taobao, εμφανιζόταν έως το 2012 στη λίστα των «διαβόητων αγορών», που έχει καταρτίσει το Γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου. Εκτοτε, η Ουάσιγκτον αναγνώρισε τις προσπάθειές της να επιλύσει το ζήτημα των «μαϊμούδων». Εντούτοις, στις αρχές του τρέχοντος έτους μία από τις ίδιες τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας στράφηκε κατά της εταιρείας Alibaba, κατηγορώντας την ότι δεν επιδεικνύει τη δέουσα προσοχή και προσθέτοντας ότι αδιαφόρησε για το ζήτημα των πλαστών προϊόντων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή