Αρνητικός πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο

Αρνητικός πληθωρισμός στη Βρετανία τον Απρίλιο

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο -0,1% υποχώρησε τον Απρίλιο ο πληθωρισμός στη Βρετανία, καταγράφοντας την πρώτη φορά ύστερα από μισόν αιώνα που ο δείκτης εμφανίζεται με αρνητικό πρόσημο. Σύμφωνα, πάντως, με την Τράπεζα της Αγγλίας πρόκειται για παροδική εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, αυξάνεται η οικοδομική δραστηριότητα στο Λονδίνο. Τους έξι μήνες έως τα τέλη Μαρτίου αυξήθηκε κατά 24% ο αριθμός των επαγγελματικών κτιρίων που οικοδομούνται αυτή τη στιγμή σε κεντρικές περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Η συμβουλευτική Deloitte, που έκανε τη σχετική έρευνα, αναφέρει πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση οικοδομικής δραστηριότητας του είδους που έχει σημειωθεί τα τελευταία 20 χρόνια. Η εταιρεία διαπίστωσε αυξημένη ζήτηση για κτιριακές εγκαταστάσεις από επιχειρήσεις, την οποία και απέδωσε στην ανάκαμψη που σημείωσε η βρετανική οικονομία. Είχε, πάντως, προηγηθεί μια περίοδος πέντε ετών μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση στη διάρκεια των οποίων ήταν πολύ περιορισμένη η οικοδομική δραστηριότητα σε κεντρικές περιοχές του Λονδίνου. Ανάμεσα στα κτίρια που βρίσκονται σε στάδιο κατασκευής, το μικρότερο ποσοστό όσων δεν έχουν ακόμη ενοικιαστεί είναι στο City του Λονδίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή