Αυξήσεις των κατώτατων μισθών στο Λος Αντζελες

Αυξήσεις των κατώτατων μισθών στο Λος Αντζελες

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση του βασικού μισθού κατά 67% σταδιακά μέχρι το 2020 ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο του Λος Αντζελες, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων δήμων στη χώρα. Με μία μόνον ψήφο παραπάνω, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του 15μελούς δημοτικού συμβούλιου, αποφασίστηκε σε προκαταρκτικό στάδιο η αύξηση του μισθού από τα 9 δολάρια (8,11 ευρώ) στα 15 δολ. (13,53 ευρώ) ανά ώρα εργασίας. Εκκρεμεί τελική απόφαση για το εάν ή όχι επιχειρήσεις με περισσότερους από 25 εργαζομένους θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τους μισθούς στα 15 δολάρια την ώρα, σε μια σταδιακή διαδικασία που θα ολοκληρωθεί το 2020. Προς το παρόν, το πλαφόν για τον κατώτατο μισθό στο ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ, δηλαδή σε όλη τη χώρα, ορίζεται στα 7,25 δολάρια ανά ώρα και παραμένει στάσιμος σε αυτό το επίπεδο από το 2009.

Τα 14 μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λος Αντζελες θεωρούν πως η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ένα προοδευτικό και συνάμα αναγκαίο μέτρο λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ενοικίαση ακινήτων και γενικότερα τη στέγαση. Ανάλογες αποφάσεις έχουν γίνει από το Σιάτλ και το Σαν Φρανσίσκο. Στο Λος Αντζελες, η αύξηση θα ξεκινήσει για τις επιχειρήσεις άνω των 25 εργαζομένων από τα 10,50 δολάρια ανά ώρα το 2016, φθάνοντας τα 15 δολάρια το 2020. Για τις επιχειρήσεις με προσωπικό κάτω των 25 ατόμων παραχωρείται μεγαλύτερο διάστημα προσαρμογής, χωρίς να διευκρινίζεται η διάρκειά του. Αντιδράσεις εκφράστηκαν από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Λος Αντζελες, που υποστηρίζουν πως έτσι οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε περικοπές προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή