Κορυφώνεται η ανησυχία για την Ελλάδα

Κορυφώνεται η ανησυχία για την Ελλάδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτική ήταν η χθεσινή ημέρα για τους δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων λόγω της ανησυχίας των επενδυτών για τις εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της. Συνολικά κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις οι τέσσερις είχαν εμφανίσει απώλειες εξαιτίας της ανησυχίας που επικρατεί για την έκβαση των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με τους πιστωτές της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε χθες με -0,5% στις 406,83 μονάδες, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες του 1%. Από τους 19 κλάδους μόνο δύο είχαν άνοδο. Πάντως, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο ο Μάιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο Stoxx Europe 600 αναμένεται να έχει την καλύτερη επίδοσή του.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε ελάχιστη άνοδο 0,11%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κάμψη 0,86% και στη Φρανκφούρτη ο DAX είχε απώλειες 0,79%. Στην αγορά συναλλάγματος, τέλος, το ευρώ ενισχύθηκε χθες 0,3% προς το δολάριο, σε 1,0931 δολ. Αναλυτές εκτιμούν πως σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθεί το δολάριο εν όψει της αύξησης επιτοκίων από τη Fed, τη μοναδική κεντρική τράπεζα που θα στραφεί προς σφικτότερη νομισματική πολιτική.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή