Νέα Task Force συγκροτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Νέα Task Force συγκροτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία νέας Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, από την οποία θα μπορούν να επωφεληθούν όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, η εν λόγω υπηρεσία θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιουλίου και θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις μεθόδους εργασίας που αναπτύχθηκαν τόσο από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force), της οποίας η αποστολή λήγει στις 30 Ιουνίου, όσο και από την Ομάδα Υποστήριξης της Κύπρου.

Στόχος είναι η υποστήριξη διοικητικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη με βάση τις προτεραιότητες που έχουν εντοπιστεί για κάθε κράτος μέλος στο πλαίσιο της διαδικασίας συντονισμού της οικονομικής πολιτικής γνωστής ως «Ευρωπαϊκό Εξάμηνο».

Η νέα Υπηρεσία θα αποτελείται αρχικά από το προσωπικό των δύο ομάδων που θήτευσαν στην Ελλάδα και την Κύπρο, το οποίο θα ενσωματωθεί στη νέα αυτή δομή στο πλαίσιο της «Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», με επικεφαλής έναν Γενικό Διευθυντή που θα οριστεί προσεχώς.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις θα συντονίζει τις εργασίες της νέας Υπηρεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή