Παραίτηση γενικής διευθύντριας της Toyota

Παραίτηση γενικής διευθύντριας της Toyota

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός Toyota βρίσκεται η γενική της διευθύντρια, Τζούλι Χαμπ, μετά τη χθεσινή της παραίτηση. Η κ. Χαμπ είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα, με την κατηγορία ότι εισήγαγε από τις ΗΠΑ ναρκωτικές ουσίες στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα φέρεται να εισήγαγε την ισχυρή παυσίπονη ουσία οξυκωδόνη, η οποία συνταγογραφείται μεν από γιατρούς, ωστόσο θεωρείται εθιστική και υπόκειται η διακίνησή της σε περιορισμούς.

Από τη δική του πλευρά ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας υπέστη με την εξέλιξη αυτή ένα πλήγμα στην πολιτική του να εντάξει περισσότερες γυναίκες και μη ιαπωνικής εθνικότητας στον διοικητικό του μηχανισμό, αναφέρει το Βloomberg.

Στις 18 Ιουνίου η Τζούλι Χαμπ, γενική διευθύντρια και επικεφαλής του τμήματος διεθνούς επικοινωνίας της Toyota, συνελήφθη ως ύποπτη για εισαγωγή ναρκωτικών στην Ιαπωνία. Μία ημέρα αργότερα ο Ακίο Τογιόντα, πρόεδρος της εταιρείας, είχε δώσει συνέντευξη Τύπου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν παραβίασε εκ προθέσεως την ιαπωνική νομοθεσία. Η πρώην γενική διευθύντρια είχε μετακινηθεί στον όμιλο το 2012, προερχόμενη από την PepsiCo, όπου διατελούσε αντιπρόεδρος. Στο παρελθόν είχε εργαστεί και στην General Μotors. Πάντως, μετά τη σύλληψή της η αστυνομία ανέφερε πως η ίδια αρνήθηκε την ενοχή της και δεν της αποδόθηκε κατηγορία. Ακόμα, όμως, και μετά τις εξελίξεις αυτές η Τζούλι Χαμπ δεν θα μπορούσε να παραμείνει στη θέση της. Εξαιτίας των υποψιών εις βάρος της είχαν διενεργηθεί έρευνες στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το γεγονός αυτό προξένησε πλήγμα στη φήμη της Toyota. Kατά τον Τατσούμι Τανάκα, της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων με ειδίκευση στη διαχείριση κρίσεων, Risk Hedge, «τα τμήματα Ανθρωπίνων Πόρων των επιχειρήσεων έχουν ως ένα από τα βασικά τους καθήκοντα να διδάσκουν τα διοικητικά στελέχη και ειδικά όσα δεν προέρχονται από την Ιαπωνία τις διαφορές στις πολιτισμικές πρακτικές και την εθνική νομοθεσία. Πέραν τούτου, ο Ακίο Τογιόντα διεμήνυσε και πάλι πως είναι δεσμευμένος να συνεχίσει την πολιτική διαφοροποίησης της Τοyota, προσλαμβάνοντας στελέχη ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας ή ηλικίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή