Απεργία μετά 13 χρόνια στο μετρό του Λονδίνου

Απεργία μετά 13 χρόνια στο μετρό του Λονδίνου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε καθυστερήσεις στα δρομολόγια λειτούργησε χθες ο υπόγειος στο Λονδίνο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων από τις τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν 20.000 εργαζομένους. Είναι η πρώτη απεργία μετά την πάροδο μιας 13ετίας και αναμένεται να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στο Λονδίνο. Η απεργία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης και θα συνεχιστεί σήμερα λόγω διαφωνιών για τις αποδοχές των εργαζομένων και των σχεδίων της διοίκησης για την παροχή 24ωρων υπηρεσιών τα Σαββατοκύριακα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η διοίκηση του υπόγειου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως στην τελευταία πρόταση προσέφερε αύξηση 2%, φέτος, και μπόνους 2.000 στερλίνων ή 2.776 ευρώ για τους οδηγούς που θα εργάζονται ώστε να λειτουργεί το μετρό σε 24ωρη βάση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. «Κανένα από τα συνδικάτα δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση» δήλωσε ο Μάικ Μπράουν, επικεφαλής του London Underground, δηλαδή του υπόγειου στο Λονδίνο.

Η απεργία ξεκίνησε από τις 18.00 ώρα Αγγλίας θα συνεχιστεί σήμερα, με την πλήρη συμμετοχή των συνδικαλιστικών ενώσεων The Rail, Maritime and Transport Union, Aslef, Transport Salaried Staffs Association και Unite. Οι επικεφαλής τους κατηγόρησαν τη διοίκηση ότι η πρόταση παρουσιάστηκε με καθυστέρηση και δεν ήταν επαρκής για να πείσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι παρέχεται προστασία στην ασφάλεια, την δικαιοσύνη και την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και τη ζωή. Από την πλευρά του, ο κ. Μπράουν δήλωσε ότι «αυτό που αντιμετωπίσαμε είναι ομιλίες από τους επικεφαλής των συνδικάτων που μας επέρριπταν ευθύνες διότι επικοινωνήσαμε με το προσωπικό μας». Η διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών έχει πυροδοτηθεί έπειτα από περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας και το κλείσιμο εκδοτηρίων εισιτηρίων σε αρκετούς σταθμούς του Λονδίνου, τα οποία αντικαταστάθηκαν από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης. Η διοίκηση του υπόγειου στο Λονδίνο υποστηρίζει πως η λειτουργία του σε 24ωρη βάση τα Σαββατοκύριακα είναι απαραίτητη εφόσον ανάλογες υπηρεσίες παρέχονται στη Νέα Υόρκη και στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή