Προσδοκίες αποφυγής Grexit ενίσχυσαν τις αγορές

Προσδοκίες αποφυγής Grexit ενίσχυσαν τις αγορές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης και παραμονής της χώρας στο ευρώ. Στη βασική αγορά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης υπήρξε διακοπή των συναλλαγών σε χρεόγραφα για πολλές ώρες εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Προηγουμένως, οι δείκτες είχαν σημειώσει κάμψη λόγω ανησυχιών για τις μαζικές πωλήσεις μετοχών στην Κίνα και το ενδεχόμενο ενός Grexit. Το διάστημα αυτό οι συναλλαγές μετακινήθηκαν σε άλλες πλατφόρμες.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά ένα διήμερο μαζικών πωλήσεων λόγω ελληνικού δημοψηφίσματος το κλίμα άλλαξε και υπήρξε άνοδος. «Οι άνθρωποι σκέφτονται ότι, ανεξαρτήτως εξελίξεων, θα δοθεί λύση την Κυριακή και θα ομαλοποιηθούν τα πράγματα», επισημαίνει η Στεφανί Εκολο, ανώτατο στέλεχος για τη στρατηγική στις ευρωπαϊκές αγορές της Market Securities.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 είχε μικρή άνοδο κάτω του 0,1%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,91%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 0,75% και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 0,66%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή