Ανοδος σε Ευρώπη και Wall Street

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H προοπτική επίτευξης μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της έδωσαν χθες μεγάλη ώθηση στους γενικούς δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Λίγο πριν από το κλείσιμο της Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 παρουσίαζαν κέρδη άνω του 0,5% και 0,68%, αντίστοιχα, καθώς έδειξε να σταθεροποιείται και η κατάσταση στα κινεζικά χρηματιστήρια.

Πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων. Στο 2,87% υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων Πορτογαλίας και στο 2,15% διολίσθησε αυτή των 10ετών ισπανικών. Σε ό,τι αφορά τα 10ετή ισπανικά ομόλογα, η απόδοση μειώθηκε στο 2,16%. Στο διάστημα των τελευταίων εβδομάδων, η ελληνική κρίση και η μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων στην Κίνα έχουν προκαλέσει έντονες μεταβολές στις διεθνείς αγορές.

Χθες, το σενάριο για μια επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών οδήγησε τον ιταλικό δείκτη FTSE-Mib σε άνοδο 3,51% και τον πορτογαλικό δείκτη PSI-20 σε κέρδη 3,98%. Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax αναρριχήθηκε 2,32%, και ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι παρουσίασε άνοδο 2,55%. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 52,94 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 1,29%. Η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο ενισχύθηκε στα 58,82 δολάρια με άνοδο 1,77%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή