Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για συνταξιούχους

Ποιο είναι το ιδανικό μέρος για συνταξιούχους

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάρα πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο από κάποια ηλικία και μετά διερωτώνται για το ποια είναι η καλύτερη επιλογή τόπου να περάσουν τα χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους. Kαι υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα σχετικά, καθώς και αρκετές λίστες, στις οποίες αξιολογούνται οι επιλογές αυτές. Στην ουσία, όμως, το να βρεις το ιδανικό μέρος εξαρτάται τελικά από τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Θέλεις θερμό κλίμα; Θέλεις να ζεις ανάμεσα σε συνταξιούχους; Ενδιαφέρεσαι για πρόσβαση σε καλό νοσοκομείο ή πολλές εναλλακτικές πολιτιστικές προτάσεις;

Εάν η απάντησή σου είναι καταφατική σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις ή σε όλες, τότε ο νέος διαδραστικός χάρτης για τις ΗΠΑ της Zillow.com μπορεί να σε διευκολύνει.

Η Zillow.com είναι μία εταιρεία πληροφοριών για την αγορά ακινήτων και εκείνη σχεδίασε τον χάρτη για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Σε αυτόν ενσωματώνονται δεδομένα από 15.000 και πλέον τοποθεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κριτήρια

Οσοι τον χρησιμοποιήσουν, θα πρέπει να θέσουν προτεραιότητες αναλόγως της σημασίας που έχει γι’ αυτούς το εύκρατο κλίμα, η πρόσβαση σε υποδομές περίθαλψης, το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 65 ετών, οι δυνατότητες ψυχαγωγίας, η χαμηλή εγκληματικότητα, το εάν πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή και, φυσικά, ο μέσος όρος των τιμών στα σπίτια. Ενα άλλο κριτήριο επιλογής μπορεί να είναι οι ιδανικές τοποθεσίες σε μία πολιτεία ή και σε μία ομάδα πολιτειών. Λόγου χάριν, εάν όλες οι κατηγορίες κριτηρίων είναι σημαντικές και ένας άνθρωπος αναζητεί ένα σπίτι σε λογικές τιμές (έως και 300.000 δολάρια), τότε στην κορυφή της λίστας του θα βρεθεί η πόλη Γουάμο στη Φλόριντα. Η απόσταση του Γουάμο από την ακτή είναι λιγότερο από 5 χιλιόμετρα. «Είναι μία πολύ ωραία περιοχή να έχεις μία μονοκατοικία δίπλα σε μία διεθνούς φήμης παραλία και μία διεθνούς φήμης πόλη για συνταξιούχους, τη Σαραζότα», επισημαίνει ο κτηματομεσίτης Μπεν Μπέιτς της Bennittt Bates@Coldwell Banker. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, σχεδόν 40 κατοικίες πουλήθηκαν το 2014 στην περιοχή, οι τιμές των οποίων δεν υπερβαίνουν τα 200.000 δολάρια. Συνολικά φθάνουν τα 2,9 εκατ. δολάρια. Η διαφοροποίηση στις τιμές σχετίζεται με την απόσταση από την ακτή. Ο συνταξιούχος Τζακ Μπιλ αποτελεί ένα παράδειγμα. Πρώην ασφαλειομεσίτης, είναι 70 ετών και αποφάσισε να μετεγκατασταθεί από την Καλιφόρνια, η οποία είχε και υψηλότερους φόρους, στη Βενετία της Φλόριντα, η οποία δημιουργεί κοινότητες μεταξύ των κατοίκων της και προσφέρει επιλογές για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή