Χωρίς κατεύθυνση οι αγορές συναλλάγματος

Χωρίς κατεύθυνση οι αγορές συναλλάγματος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φωνές των διαχειριστών κεφαλαίων που στοιχηματίζουν στις αγορές συναλλάγματος ότι δεν υπάρχει αναταραχή στις αγορές, αντικαταστάθηκαν από παράπονα για την ύπαρξη μιας αγοράς χωρίς κατεύθυνση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να υπάρξει κέρδος.Την ίδια στιγμή που έχουν επιστρέψει οι μεγάλες διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο δείκτης καταγραφής των επιδόσεων των διαχειριστών κεφαλαίων νομισμάτων Parker Global Strategies CMI-C μόλις ανέκαμψε από τη χειρότερη τριμηνιαία επίδοση από το 2003 οπότε και δημιουργήθηκε, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 5% στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου φέτος.

Μόλις πριν από εννέα μήνες οι διαχειριστές κεφαλαίων που στοιχηματίζουν στις αγορές συναλλάγματος πανηγύριζαν την επιστροφή των μεγάλων διακυμάνσεων, που εκμεταλλεύονται ώστε να αποκομίσουν μεγάλα κέρδη, έπειτα από αρκετά χρόνια απουσίας που οφείλονται στην πολιτική νομισματικής χαλάρωσης που ακολουθούσαν πολλές κεντρικές τράπεζες. Μπορεί ο «βαθμός» αναταραχής στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου να έφτασε τον Ιούνιο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών και πλέον ετών και διακυμάνσεις εύρους άνω του 1% να θεωρούνται πλέον συνηθισμένες, ωστόσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα νομίσματα κινούνται εντός περιορισμένου εύρους αντί να ακολουθούν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στους διαχειριστές κεφαλαίων.

Αφότου το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015 περισσότερο από κάθε άλλο αντίστοιχο διάστημα, στο δεύτερο τρίμηνο το αμερικανικό νόμισμα υποτιμήθηκε έναντι του ευρώ παρά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εφαρμόζει η ΕΚΤ και παρά την ελληνική κρίση, η οποία, τουλάχιστον έτσι στοιχημάτιζαν πολλοί επενδυτές, θα οδηγούσε την ισοτιμία των δύο νομισμάτων στο 1 προς 1. Εναντι του γιεν το δολάριο ενισχύθηκε μόλις 2% στο δεύτερο τρίμηνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή