Ανακάμπτουν τα κινεζικά χρηματιστήρια

Ανακάμπτουν τα κινεζικά χρηματιστήρια

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες τα κινεζικά χρηματιστήρια. Μάλιστα, ο δείκτης εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων έξι ετών χάρη στο γεγονός ότι επιτράπηκε και πάλι η διαπραγμάτευση εκατοντάδων μετοχών, αλλά και στην άνοδο των εξαγωγών.

Ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης ενισχύθηκε κατά 2,4% και έκλεισε στις 3.970,39 μονάδες.

Ο δείκτης εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης CSI 500 ενισχύθηκε κατά 6,2%, καταγράφοντας τα μεγαλύτερη ημερήσια κέρδη από τον Νοέμβριο του 2008.

Ο αριθμός των εταιρειών των οποίων έχει απαγορευτεί η διαπραγμάτευση μειώθηκε κατά 408 σε σχέση με την Παρασκευή και διαμορφώνεται πλέον στις 1.045 εταιρείες ή στο 36% όλων των εισηγμένων σε κινεζικό χρηματιστήριο εταιρειών. Τις μεγαλύτερες απώλειες υπέστη χθες η μετοχή της PetroChina η οποία υποχώρησε κατά 4,3%, ωστόσο η μετοχή είχε ενισχυθεί κατά 24% στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

«Οσοι αναζητούν ευκαιρίες εστιάζουν στις εταιρείες χαμηλής κεφαλαιοποίησης, που άλλωστε δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα για την περίοδο υποχώρησης της αγοράς», εξηγεί στο Bloomberg ο κ. Ντάι Μινγκ, διαχειριστής κεφαλαίων στην Hengsheng Asset Management.

Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης έχει ενισχυθεί κατά 13% μετά τη δίχως προηγούμενο κυβερνητική παρέμβαση που είχε στόχο να ανακόψει την πτώση της αγοράς που οδήγησε στην εξαΰλωση κεφαλαίου ύψους σχεδόν 4 τρισ. δολαρίων. Την περασμένη εβδομάδα, Κινέζοι αξιωματούχοι διέταξαν τους μεγαλομετόχους να μην πουλήσουν μετοχές το επόμενο εξάμηνο, τις κρατικές εταιρείες να αγοράζουν μετοχές και επέτρεψαν την αναστολή διαπραγμάτευσης για πάνω από το 50% των εισηγμένων εταιρειών. Ωστόσο, εταιρείες όπως οι Black Rock, UBS και Templeton Emerging Markets Group υποστηρίζουν ότι πρέπει να υποχωρήσει και άλλο η τιμή των κινεζικών μετοχών ώστε να αποτελέσουν ευκαιρία αγοράς. Ακόμη και μετά το πρόσφατο ξεπούλημα, ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαγκάης είναι σήμερα υψηλότερα κατά 94% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Η κεφαλαιοποίηση παραμένει κατά 50% υψηλότερη από τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή