Πωλητήριο στην ωρολογοποιία Maurice Lacroix βάζει η DSKH

Πωλητήριο στην ωρολογοποιία Maurice Lacroix βάζει η DSKH

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελβετική ωρολογοποιία Maurice Lacroix προετοιμάζεται να πωληθεί, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτριά της, DSKH Holding. Κατά τους αναλυτές του κλάδου, από τους σημαντικούς λόγους της αλλαγής στην αγορά πολυτελών ρολογιών είναι η επιβράδυνση της ελβετικής αγοράς, η ενίσχυση της ισοτιμίας του ελβετικού φράγκου και η ανάσχεση της ζήτησης από τις μεγάλες αγορές των αναδυόμενων αγορών (Κίνα, Ινδία και Ν. Ασία εν γένει). H Maurice Lacroix κατασκευάζει 90.000 ρολόγια τον χρόνο και η εταιρεία συμμετοχών και ιδιοκτήτριά της, DSKH Holding, εξετάζει την πώλησή της εντός του τρέχοντος έτους. Το ελβετικό φράγκο κατόπιν απόφασης της κεντρικής τράπεζας αποσυνδέθηκε από το ευρώ στα μέσα Ιανουαρίου και έγινε πιο ακριβό. Οι συνέπειες αυτές παραμένουν σοβαρές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Ελβετίας.

Ακριβό φράγκο

Εκτοτε, το ελβετικό νόμισμα ανατιμήθηκε 15% έναντι του ευρώ, περιστέλλοντας την αξία των εσόδων, που συγκεντρώνουν από τις εξαγωγές τους στη διεθνή αγορά. Συν τοις άλλοις, η ζήτηση στην Κίνα, η οποία ανέκαθεν εθεωρείτο στιβαρή αγορά, έχει αποδυναμωθεί λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας και της εκστρατείας της κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς. Κατά την Goldman Sachs, ο παράγοντας της Κίνας είναι σημαντικός, δεδομένου ότι αντιστοιχεί στο 25% της διεθνούς ζήτησης για είδη πολυτελείας. Υπό τις συνθήκες αυτές, επισημαίνουν οι αναλυτές, τα ρολόγια της Maurice Lacroix πωλούνται σήμερα με έκπτωση έως και 66% από την τιμή καταλόγου. Οι τιμές των ρολογιών κυμαίνονται συνήθως στα 1.000-5.000 ελβετικά φράγκα (956 – 4.780 ευρώ). «Πρόκειται για ένα αξιοπρεπές εμπορικό σήμα, το οποίο εντούτοις βρίσκεται σε ένα τμήμα της αγοράς πολύ ανταγωνιστικό αναφορικά με τις τιμές», τονίζει ο αναλυτής Τζον Κοξ της Kepler Chevreux. «Ωστόσο, η Maurice Lacroix δεν έχει την ισχύ που χρειάζεται σε επίπεδο λιανεμπορίου». Ο ίδιος θεωρεί πως η ωρολογοποιία μπορεί να αποτιμηθεί σχεδόν 100 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (95,6 εκατ. ευρώ), ενώ τα ετήσια έσοδά της φθάνουν περίπου τα 70 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (67 εκατ. ευρώ).

Η ιδιοκτήτρια DSKH Holding εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της Lacroix, η οποία εμπεριέχει και το εμπορικό σήμα Glycine και την κοινοπραξία με την Davidoff, είτε συνολικά είτε τμηματικά. Στόχος του ομίλου είναι να αποχωρήσει από την ωρολογοποιία και να επικεντρωθεί στην πρωταρχική του δραστηριότητα, τη στήριξη εταιρικών πελατών να επεκταθούν στη Ν. Ασία και ειδικά στους κλάδους καταναλωτικών αγαθών, τεχνολογίας και φαρμάκων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή