Ανάπτυξη 1,6% φέτος στη Γερμανία βλέπει το ΔΝΤ

Ανάπτυξη 1,6% φέτος στη Γερμανία βλέπει το ΔΝΤ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εξασθένηση του ευρώ και η πτώση των τιμών του πετρελαίου στηρίζουν την ανάπτυξη στη γερμανική οικονομία στο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον, αναφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην τακτική έκθεση για τη χώρα. Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί φέτος στο 1,6% το 2015, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από το 1,8% που εκτιμά το Βερολίνο. Το 2016, το Ταμείο διαβλέπει ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στο 1,7%. Το ΔΝΤ τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εξωτερικές ανισορροπίες. Σε αρκετές περιπτώσεις, το Ταμείο και οικονομικοί παρατηρητές έχουν προειδοποιήσει τη Γερμανία για την υπερβολική εξάρτηση της οικονομίας από τις εξαγωγές, χωρίς να ενθαρρύνει την εγχώρια κατανάλωση.

Στην έκθεση για την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, το Ταμείο συστήνει στη γερμανική κυβέρνηση να παρακολουθεί στενά την αγορά στέγασης και τον κλάδο ασφαλειών ζωής, όπου τα χαμηλά επιτόκια μπορεί να οδηγήσουν σε ανισορροπίες. «Η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της γερμανικής οικονομίας ενισχύεται από την υποτίμηση του ευρώ και τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου», αναφέρεται στην έκθεση. Τονίζεται, επίσης, πως θετικό ρόλο διαδραματίζουν η υγιής δημοσιονομική θέση της οικονομίας και η σταθερότητα των προϋπολογισμών και των νοικοκυριών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή