Απόδοση 482% στη 15ετία για τα funds LTE Partners

Απόδοση 482% στη 15ετία για τα funds LTE Partners

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θεαματικές αποδόσεις της τάξεως του 482% την περίοδο 2001-2015 (ή 14% ετησίως κατά μέσον όρο) εμφανίζουν τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου LTE Partners της Νέας Υόρκης, τα οποία ίδρυσε ο διαχειριστής κεφαλαίων Ράιαν Μελκόνιαν. Η επιτυχία αυτή, όπως εξηγεί ο ίδιος, οφείλεται στην προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία του στο συγκεκριμένο πεδίο. Τη δεκαετία του 1990 εργάστηκε σε οικογενειακό επενδυτικό γραφείο κι εκεί διαπίστωσε πως οι διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων έχουν πολύ καλή απόδοση σε διαφορετικές χρoνικές στιγμές. Στη συνέχεια, ως διαχειριστής χαρτοφυλακίου στον χρηματιστηριακό οίκο W.P.Stewart & Co., στα τέλη της δεκαετίας του ’90, διαπίστωσε ότι οι αποτιμήσεις μετοχών μπορούν να φθάσουν στα όριά τους, προτού κατακρημνιστούν με τη διάλυση μιας «φούσκας». Ενα από τα βασικά διδάγματα που έλαβε ο Ράιαν Μελκόνιαν είναι ότι, «όταν πρέπει να διαπραγματεύεσαι σε συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, τότε είναι πολύ δύσκολο να έχεις αποδόσεις άνω του μέσου όρου για μακρά χρονικά διαστήματα».

Με αυτά κατά νου και για να μπορέσει να διαχειριστεί τους κύκλους των αγορών και να αποφύγει τις ζημίες, ο Ράιαν Μελκόνιαν επέλεξε μία εκ περιτροπής στρατηγική: επενδύει σε ρευστοποιήσιμα και μη ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή σε μετοχές, ιδιωτικές εταιρείες και ακίνητα. Ο αριθμός των θέσεων και των τοποθετήσεων στα διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία ποικίλλει αναλόγως του πού εντοπίζονται οι καλύτερες ευκαιρίες τη δεδομένη στιγμή. Η στρατηγική απέδωσε 34% στις επενδύσεις του 2014, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι, αφ’ ης στιγμής ιδρύθηκαν τα LTE Partners, δεν κατέγραψαν ζημίες ούτε μία χρονιά. Ειδικά το 2008, όταν κατέρρευσαν τα χρηματιστήρια και ο S&P 500 βυθίστηκε κατά 37%, τα LTE Partners εξασφάλισαν απόδοση 1,8%. Από τον Οκτώβριο του 2001 έως τον Απρίλιο του 2015 είχαν απόδοση 482% ή 14% μέσο όρο σε ετήσια βάση. Την ίδια περίοδο, ο S&P 500 ενισχυόταν 7,3% ετησίως. Η μεγαλύτερη επένδυση των LTE Partners σε ακίνητη περιουσία είναι τα 25 εκτάρια στη Μεγάλη Νήσο Κεϊμάν, που αποκτήθηκαν σταδιακά με την εξαγορά 30 διαφορετικών περιουσιών. Τέλος, ένα άλλο πεδίο ενδιαφέροντος για τον Ράιαν Μελκόνιαν εξαιτίας της πτώσης των τιμών πετρελαίου είναι και οι ενεργειακοί όμιλοι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή