Σενάρια περί πώλησης των FT

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο βρετανικός εκδοτικός οίκος Pearson εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει την εφημερίδα Financial Times, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Επίδοξοι αγοραστές έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

Η διοίκηση της Pearson βολιδοσκοπεί την αγορά ώστε να εντοπίσει πιθανούς επενδυτές, με την τιμή πώλησης της βρετανικής οικονομικής εφημερίδας να φτάνει μέχρι και το 1 δισ. λίρες στερλίνες (1,44 δισ. ευρώ).

Εκπρόσωπος Τύπου της Pearson δήλωσε ότι ο όμιλος δεν θα σχολιάσει φήμες της αγοράς και εικασίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, ένας επίδοξος αγοραστής είναι ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Axel Springer, ο οποίος διαπραγματεύεται ήδη τη συγχώνευση του με τον τηλεοπτικό σταθμό ProSiebenSat.1 Media. Εκπρόσωπος Τύπου της Axel Springer αρνήθηκε και αυτός να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Η πώληση της εμβληματικής οικονομικής εφημερίδας αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και χρόνια, εικασίες που ενισχύονται από το γεγονός ότι η Pearson επικεντρώνεται όλο και πιο πολύ στην έκδοση εκπαιδευτικών εγχειριδίων. Ωστόσο επισήμως η διοίκηση της Pearson συνεχίζει να υποστηρίζει ότι οι Financial Times εξακολουθούν να έχουν θέση στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας. Το 2012 η Pearson είχε διαψεύσει δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο αναζητούσε επίδοξους αγοραστές για τους Financial Times. Η δημοσίευση της είδησης προκάλεσε την υποχώρηση της μετοχής της Pearson κατά 1,2%, ενώ η εταιρεία θα δημοσιεύσει οικονομικά αποτελέσματα την Παρασκευή. Νωρίτερα η μετοχή είχε ανέβει μέχρι και κατά 5%. Η κυκλοφορία των Financial Times έφτασε πέρυσι τις 720.000 φύλλα ημερησίως κατά μέσον όρο. Εξ αυτών το 70% είναι συνδρομές στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή