H Lockheed Martin εξαγόρασε τη Sikorsky

H Lockheed Martin εξαγόρασε τη Sikorsky

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά της κατασκευάστριας στρατιωτικών αεροσκαφών Sikorsky Aircraft συμφώνησε η Lockheed Martin, ο αμερικανικός αμυντικός κολοσσός, έναντι 9 δισ. δολαρίων ή 8,3 δισ. ευρώ. Οπως τόνισε η Lockheed Martin, το τίμημα της εξαγοράς μειώνεται στα 7,1 δισ. δολάρια εάν ληφθούν τα φορολογικά οφέλη, δεδομένου ότι η κατασκευάστρια ελικοπτέρων Sikorsky Aircraft εντάσσεται στον, επίσης, αμερικανικό όμιλο United Technologies.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η συμφωνία αυτή αντανακλά την ισχύ της Lockheed Martin έναντι ανταγωνιστών όπως η Boeing και η Northrop Grumman Corp. Ο ετήσιος τζίρος της Lockheed Martin ανέρχεται στα 45 δισ. δολάρια και αναμένεται να ενισχυθεί από την κατασκευάστρια των γνωστών ελικοπτέρων Black Hawks. Ο τζίρος της Sikorsky Aricraft διαμορφώθηκε πέρσι στα 7,5 δισ. δολάρια. Αναμένεται η έγκριση του υπουργείου Αμυνας των ΗΠΑ, με τη Lockheed να αναμένει την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή